Hieronder hebben wij voor u verder uiteen gezet wat KIWA SCM zoal doet en wat de toegevoegde waarde is.

Waarvoor staat KIWA SCM?

Kiwa SCM is de certificatie instelling op het gebied van voertuigbeveiliging.

Diefstal van voertuigen is aan de orde van de dag. Een startonderbreker of alarmsysteem kan diefstal helpen voorkomen. En via een voertuigvolgsysteem kan uw gestolen voertuig worden teruggevonden.

De belangrijkste werkzaamheden van KIWA zijn het bewaken van de kwaliteit van beveiligingssystemen met het keurmerk CCV Voertuigbeveiliging en het bewaken van de kwaliteit van de uitgevoerde inbouwwerkzaamheden door inbouwbedrijven CCV voertuigbeveiliging erkend door Kiwa SCM.

SCM staat voor Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging.

Hieronder hebben wij voor u verder uiteen gezet wat KIWA SCM zoal doet en wat de toegevoegde waarde is.

SCM wat is het

Waarin is KIWA SCM gespecialiseerd?

KIWA SCM is gespecialiseerd in het certificeren van beveiligingsproducten zoals alarmsystemen, voertuigvolgsystemen en mechanische beveiligingsmiddelen zoals sloten. Daarnaast certificeert KIWA SCM ook de installatie van deze producten en diensten.

De certificeringen waarborgen de kwaliteit en betrouwbaarheid van beveiligingsproducten. Dit is belangrijk om diefstal en inbraak te voorkomen en de veiligheid van uw eigendommen te vergroten.

 

Belangrijke aspecten van KIWA SCM certificering

Diefstalpreventie

Certificeringen van KIWA SCM zijn erkend door verzekeraars. Dit betekent dat voertuigen en andere eigendommen die voorzien zijn van gecertificeerde beveiligingssystemen vaak in aanmerking komen voor lagere verzekeringspremies.

Normen en richtlijnen

KIWA SCM stelt normen en richtlijnen op waaraan beveiligingsproducten en -diensten moeten voldoen. Deze normen worden regelmatig bijgewerkt om in lijn te blijven met de nieuwste technologische ontwikkelingen en veiligheidsvereisten.

Erkenning

KIWA SCM-certificaten worden breed erkend in Nederland en daarbuiten. Dit maakt het voor fabrikanten en leveranciers aantrekkelijk om hun producten door KIWA SCM te laten certificeren om zo aan te tonen dat hun producten van hoge kwaliteit zijn.

 

Hoe werkt het certificeringsproces van KIWA SCM?

Fabrikanten of dienstverleners dienen een aanvraag in voor certificering van hun product of dienst bij KIWA SCM.

Hierna voert KIWA SCM een grondige beoordeling uit. Laboratoriumtesten en praktijkbeoordelingen maken hier onderdeel vanuit.

Als het product of de dienst voldoet aan de gestelde normen van KIWA SCM, wordt een certificaat afgegeven. Dit certificaat heeft een bepaalde geldigheidsduur en kan periodiek opnieuw geëvalueerd worden.

Daarnaast voert KIWA SCM ook regelmatig controles en audits uit om te verzekeren dat gecertificeerde producten en diensten blijven voldoen aan de normen.

 

Voorbeelden van gecertificeerde producten en diensten

  • Voertuigalarmsystemen
  • Alarmsystemen voor auto’s, motoren, boten, campers en andere voertuigen die voldoen aan de strenge veiligheidseisen.
  • Voertuigvolgsystemen
  • Systemen die voertuigen kunnen volgen en lokaliseren, zeer nuttig bij diefstal of voor wagenparkbeheer.
  • Mechanische Beveiliging
  • Sloten en andere mechanische beveiligingsmiddelen die een hoge mate van beveiliging bieden tegen inbraak.

 

Wat zijn de voordelen van KIWA SCM certificering?

De gecertificeerde producten en diensten bieden een bewezen hoger niveau van beveiliging. Dit helpt niet alleen bij het voorkomen van diefstal en inbraak, maar biedt u ook de zekerheid van een goede nachtrust.

Voertuigeigenaren kunnen hierdoor profiteren van lagere premies als hun auto, motor, boot of camper is uitgerust met gecertificeerde beveiligingssystemen.

Certificering door KIWA SCM geeft fabrikanten en dienstverleners bovendien een geloofwaardige erkenning van de kwaliteit en betrouwbaarheid van hun producten en diensten.

Een kentekencheck is nuttig bij de aanschaf van een tweedehands auto, om te controleren of de verkoper juiste informatie verstrekt en om een beter beeld te krijgen van de staat en geschiedenis van het voertuig.

Kentekencheck

Een kentekencheck is een methode om informatie over een voertuig op te vragen door het kenteken te gebruiken.

Een kentekencheck is nuttig bij de aanschaf van een tweedehands auto, om te controleren of de verkoper juiste informatie verstrekt en om een beter beeld te krijgen van de staat en geschiedenis van het voertuig. Het kan ook gebruikt worden voor andere doeleinden, zoals bij het afsluiten van een autoverzekering of het plannen van onderhoud.

Met een kentekencheck kun je diverse gegevens over een voertuig achterhalen, zoals:

Voertuiggegevens

Basisinformatie over het voertuig, zoals merk, model, type, kleur, brandstofsoort en motorinhoud.

Eigendoms- en historiegegevens

Het aantal eigenaren, vorige eigenaren, importstatus en historische gegevens over het voertuig.

APK-status

Informatie over de laatste en eerstvolgende Algemene Periodieke Keuring (APK).

Kilometerstand

Gegevens over de geregistreerde kilometerstand, vaak gecontroleerd via de Nationale Auto Pas (NAP).

Schadeverleden

Informatie over eventuele schadehistorie en of het voertuig ooit betrokken is geweest bij een ongeval.

Verzekeringsstatus

Controle of het voertuig verzekerd is.

Milieu-informatie

CO2-uitstoot, energielabel en milieuklasse.

Inbouwbedrijven van CCV voertuigbeveiliging registreren voertuigen met gecertificeerde beveiliging in de database van KIWA SCM. Met behulp van de kentekencheck kunt u eenvoudig en snel zien of uw auto bij KIWA SCM is geregistreerd.

Kies voor een autoalarm van MDP!

Een autoalarm inbouwen, omdat autodieven altijd op de loer liggen en ook omdat u hiervan niet het slachtoffer wilt worden.

Daarom is het verstandig om preventieve maatregelen te nemen, zoals het laten inbouwen van een auto alarm door MDP. Onze inbouwspecialisten, die jaarlijks getraind worden door KIWA, hebben ruimschoots ervaring opgedaan in de automobielindustrie en zijn echte liefhebbers van auto’s.

Met een KIWA SCM gecertificeerd beveiligingssysteem van MDP bent u verzekerd van inbraak- en diefstalpreventie zodat u altijd met een veilig gevoel kunt gaan slapen. 

Lees ook:

Trends in autoalarmen: wat staat autobezitters te wachten?

Trends in autoalarmen: wat staat autobezitters te wachten?

home | batterij autosleutel vervangen Autoalarm trends in Nederland: Wat staat autobezitters te wachten? Autobezitters in Nederland worden steeds bewuster van de noodzaak om hun voertuigen te beschermen. Met de voortdurende technologische vooruitgang en de steeds...

Lees meer
Batterij autosleutel vervangen

Batterij autosleutel vervangen

home | batterij autosleutel vervangenWat je moet weten over batterij autosleutel vervangen De sleutel van mijn auto werkt niet? Bijna elke auto heeft een sleutel waarmee de auto op afstand bediend kan worden. Deze sleutel dient ook als directe sleutel van de auto. De...

Lees meer